logo Gentse Beiaardkring
Welkom op de site
www.beiaardgent.be
KLIK op de KLOK !
HOME
DE VERENIGING
BEIAARDCONCERTEN BEIAARDBESPELINGEN
DE GENTSE BELFORTBEIAARD
DE BEIAARDIERS
ACTUALITEIT
 
NIEUWE MELODIEEN
 
NIEUWE BEIAARDIER
 
DE AARDE TRILT
 
KLOKKE MICHIEL
 
ACTIE HAIYAN
UITGAVEN
FOTOGALERIJ
GELUIDSFRAGMENTEN
LINKS
CONTACT
Privacy- en cookieverklaring.

Kenneth Theunissen is nieuwe stadsbeiaardier

Na bijna 30 jaar werd de opdracht van beiaardier terug opengesteld. Daarbij werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de opdracht aan de hedendaagse noden aan te passen. Tevens is het de bedoeling om het beiaardspel wat meer in de belangstelling te brengen en te promoten. Zo wordt de vrijdagse ``marktbespeling'' vervangen door een maandelijks evenement.

De details werden bekendgemaakt op de persconferentie op het Gentse stadhuis op 22 maart. De opdracht werd voor twee jaar toegekend aan Kenneth Theunissen, reeds een tijdje beiaardier van Hasselt. Hij werd er voorgesteld door Annelies Storms, schepen van cultuur van de stad Gent. Hoewel hij niet van Gent is, draagt hij Gent duidelijk een warm hart toe. Hij heeft al beloofd bij elke bespeling het Boven Gent rijst te laten horen. Ook heeft hij het Boven Gent rijst op de trommel geplaatst. De petitie van de Gentse Stroppendragers is dus niet in dovemansoren gevallen. Wij hebben al de kans gehad om met hem kennis te maken, en meteen klikte het. Wij heten onze nieuwe beiaardier dan ook van harte welkom.

Een van de eerste opdrachten van de nieuwe beiaardier was nieuwe melodieën te programmeren op trommel van de belfortbeiaard. Meer hierover hier.

Het schema van de bespelingen en concerten is ook gewijzigd. Meer hierover hier.