logo Gentse Beiaardkring
Welkom op de site
www.beiaardgent.be
KLIK op de KLOK !
HOME
DE VERENIGING
BEIAARDCONCERTEN BEIAARDBESPELINGEN
DE GENTSE BELFORTBEIAARD
DE BEIAARDIERS
 
JOS D'HOLLANDER
 
GEERT D'HOLLANDER
 
LIESBETH JANSSENS
 
HET HEMONY DUO
ACTUALITEIT
UITGAVEN
FOTOGALERIJ
GELUIDSFRAGMENTEN
LINKS
CONTACT


Aantal bezoekers
sedert 16 maart 2008:

Liesbeth Janssens

Liesbeth Janssens (°1971) is adjunct-stadsbeiaardier van Gent en stadsbeiaardier van Lommel.

Ze behaalde haar beiaarddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" met onderscheiding in 1994. Tegelijkertijd behaalde ze aan het Lemmensinstituut te Leuven het Laureaatsdiploma van piano, met Eerste Prijzen in piano, harmonie en muziekgeschiedenis, gevolgd door een Meestergraad in beiaard in 1997.

Ze volgde meestercursussen beiaard in Florida en Nieuw-Zeeland bij resp. Milford Myhre en Timothy Hurd.

Ze won verschillende prijzen op internationale beiaardwedstrijden en wordt regelmatig gevraagd op internationale beiaardfestivals en zomerconcertreeksen in Europa en de Verenigde Staten, zoals het Bok Tower Carillon Festival (Florida, 2000), het Springfield Carillon Festival (Illinois, 1999, 2000 en 2001), de Berlijnse zomerconcertserie (Duitsland, 2000), Festival van Dijon (Frankrijk, 2001), de zomerconcertserie van Michigan in 2002, GCNA-congres te Berea (Kentucky, 2003), en het Beiaardfestival van Ierland (2004).

Liesbeth Janssens is eindredacteur van het Magazine van de Vlaamse Beiaardvereniging, een driemaandelijks, cultureel tijdschrift over beiaarden, beiaardcomponisten, -concerten en -evenementen. In deze hoedanigheid schreef ze reeds talloze artikels over de beiaard, ook voor buitenlandse vaktijdschriften zoals het Amerikaanse GCNA-Bulletin en het Nederlandse Klok en Klepel. Ze zetelt tevens in de Raad van Bestuur van de Vlaamse Beiaardvereniging.