logo Gentse Beiaardkring
Welkom op de site
www.beiaardgent.be
KLIK op de KLOK !
HOME
DE VERENIGING
BEIAARDCONCERTEN BEIAARDBESPELINGEN
DE GENTSE BELFORTBEIAARD
DE BEIAARDIERS
 
JOS D'HOLLANDER
 
GEERT D'HOLLANDER
 
LIESBETH JANSSENS
 
HET HEMONY DUO
ACTUALITEIT
UITGAVEN
FOTOGALERIJ
GELUIDSFRAGMENTEN
LINKS
CONTACT


Aantal bezoekers
sedert 16 maart 2008:

Het Hemony Duo

De naam "Hemony Duo" is geleend aan het feit dat Antwerpen en Gent een 17de eeuws Hemony-beiaard herbergen. De Gentse is de zwaarste beiaard die Pieter Hemony ooit heeft gegoten, terwijl de Antwerpse qua aantal historisch klokken de grootste is van België. Geert D'hollander is in beide steden stadsbeiaardier. Liesbeth Janssens is adjuncts-stadsbeiaardier in Gent, waar elke eerste zondag van de maand een vierhandige concert wordt gegeven. Beiden hebben een conservatoriumopleiding achter de rug met specialisatie piano, behaalden hun beiaarddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen en werden meermaals bekroond op internationale wedstrijden.

Geert D'hollander is tevens stadsbeiaardier in Sint-Niklaas en Lier, Liesbeth Janssens is stadsbeiaardier te Lommel. Ze zijn beiden actief in de Vlaamse Beiaardvereniging.

Het Hemony Duo gaf vierhandige concerten op het Internationaal Beiaardfestival in Bok Tower Gardens Florida (1995 en 2001), het Internationaal Beiaardfestival in Springfield, Illinois (1999), en in verscheidene concertreeksen in België, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, en de Verenigde Staten. Deze zomer zijn ze te gast o. a. in Ierland en Nederland. Tevens geven ze in juni een vierhandig concert ter gelegenheid van het Beiaard Wereld Congres te Oslo in Noorwegen.

Er is weinig voorhanden voor vierhandig beiaard. Daarom maken ze zelf bewerkingen van populaire klassieke muziek, zoals de Hongaarse dansen van Brahms, muziek van Mozart, De Falla, Milhaud, Schubert, Philip de Sousa, Saint-Saëns etc. De Belgische componist Werner Van Cleemput droeg de vierhandige versie van het werk "Orthodoxia" op aan het Hemony-duo.